Acerta HR onderzoek

Word lid van ons onderzoekspanel

Diepgaand hr-onderzoek

Wat leeft er op de arbeidsmarkt en wat brengt de toekomst? Acerta zet in op onderzoek om tendensen op de arbeidsmarkt te spotten en om evoluties te voorspellen. Zo geven we ondernemingen grip op de toekomst.

Panel

Panelbevragingen geven ons belangrijke inzichten in de arbeidsmarkt. Het Acerta-panel bestaat uit mensen die actief zijn in de hr-sector. De bevragingen geven ons een schat aan gegevens uit de praktijk. En met die resultaten gidsen we jou naar de arbeidsmarkt van morgen.

HR Papers

Op zoek naar diepgaande en praktische informatie over hr-gerelateerde onderwerpen? In onze papers vind je handige informatie over verschillende relevante topics en evoluties uit de hr-wereld. Zo blijf je up-to-date.

Lid worden

Wil jij je blik verruimen? Als lid van het panel krijg je inzichten in de hr-trends en -ontwikkelingen van vandaag en morgen. Neem deel aan de panelbevragingen, ontvang als eerste de resultaten en verruim je blik tijdens het jaarlijkse Panel Event.

Jouw mening en jouw ervaring zijn belangrijk voor ons

De kracht van mensen, daar staan we voor. Maar in een voortdurend veranderende markt houden we graag vinger aan de pols. Daarom organiseren we ook korte bevragingen bij ons panel om zo nog sneller te anticiperen op de actuele hr-trends en concrete aanbevelingen te formuleren.

 • Je krijgt als eerste de resultaten van het hr-onderzoek
  De resultaten geven een verhelderend beeld van waar het met de arbeidsmarkt naartoe gaat.
 • Je wordt uitgenodigd op onze jaarlijkse panelbijeenkomst
  Met dit event bieden we jou de ideale gelegenheid om te netwerken met peers. De werkgevers, de politiek en de academische wereld krijgen die dag een stem tijdens een interessant open debat.
 • Je krijgt nieuwe inzichten in de hr-evoluties vandaag en morgen
  Als lid van het panel zit je meteen mee aan het stuur om inzichten te verwerven over de hr trends en ontwikkelingen van vandaag en morgen.

Wat houdt lid zijn van het Acerta-panel in?

 • Je neemt deel aan korte, online bevragingen.
 • Je krijgt ongeveer 5 bevragingen per jaar.
 • De topics zijn actueel en arbeidsgerelateerd.
 • Het gaat telkens over een 10-tal vragen.
 • Elke bevraging vraagt niet meer dan 5 minuten van jouw tijd.
 • Je bent lid van een vast en exclusief panel.
 • De deelname aan elke bevraging is vrijwillig.

Panel

Als hr-dienstverlener volgen wij de snel evoluerende hr-trends op de voet. Wij willen mensen en hun onderneming sterker maken, vandaag en morgen. Met de feedback van ons panel kunnen we onze slogan ‘de kracht van mensen’ nog beter waarmaken. Onze deskundigen analyseren alle input tot wetenschappelijk onderbouwde en representatieve informatie over onze Belgische arbeidsmarkt. Zo kunnen wij ook jou verder begeleiden in een wereld vol verandering.

Het Acerta-panel

Als lid van de Acerta-gemeenschap zit je mee aan het stuur om inzichten te verwerven over de arbeidsmarkt van vandaag en morgen. De missie van Acerta is immers niet alleen ondernemingen en organisaties ondersteunen binnen de realiteit van de arbeidsmarkt vandaag, we willen je ook gidsen naar de arbeidsmarkt van morgen.

Het panel werd opgericht in mei 2017. We zijn toen gestart met 300 leden. Momenteel bestaat ons panel uit een 700-tal leden uit kleine, middelgrote en grote bedrijven. De leden hebben verschillende functies in de hr-sector: CEO, HR Directeur, HR business partner, HR manager of payroll verantwoordelijke. De resultaten worden volledig anoniem verwerkt.

Jaarlijks Panel Event

Als je lid wordt, nodigen we je uit voor ons jaarlijks Panel Event. Dit jaar geeft Herman van Goethem, rector van de Universiteit Antwerpen, de keynote. Reserveer alvast 23 maart 2020 in je agenda. Tijdens een open debat geven we het woord aan de werkgevers, de politiek en de academische wereld. Na afloop van het debat nodigen we je uit om van gedachten te wisselen tijdens de netwerkreceptie.

Vorige editie: Panel Event 2019

In 2019 organiseerden we voor de tweede keer een Panel Event, met als thema creatief met talent in tijden van arbeidskrapte. Caroline Pauwels, rector van de Vrije Universiteit van Brussel, had het over de uitdagingen voor het personeelsbeleid op de Brusselse universiteit, dat onlangs omgevormd werd tot een nieuwe directie ‘Mens & Organisatie’. De VUB is een belangrijke leverancier van talent en is daarnaast ook zelf werkgever van knappe koppen. Ze benadrukte dat talent voor nieuwsgierigheid de basis is van levenslang leren.

Chris Wuytens, Managing Director bij Acerta Consult, spoorde bedrijven aan om het talent in hun organisatie te ontdekken. Er is dan wel een arbeidskrapte, maar zeker geen talentkrapte. Creatief omgaan met dat talent kan een oplossing zijn voor de krapte op de arbeidsmarkt.

Achteraf volgde een debat over de belangrijkste uitdagingen rond talent en arbeidskrapte met Bart Buysse, gedelegeerd bestuurder van voedingsfederatie Fevia; Heidi Stieglitz, VP HR bij Melexis en Valerie Thoen, International Human Capital Director bij Kinepolis. Het debat werd geleid door Liesbeth Imbo, radio- en televisie-anker en oud-hoofdredacteur van De Morgen.