Primaire inhoud van de pagina

Starten als kinesist

Starten als kinesist

Je opleiding kinesitherapie succesvol beëindigd? Dan wil je vast zo snel mogelijk starten als zelfstandig kinesist. Om je vrij beroep te kunnen uitoefenen moet je eerst voldoen aan een aantal verplichte voorwaarden. En daar komt wel wat papierwerk aan te pas. Maar geen nood: Acerta neemt met plezier die administratieve last van je schouders.
Jouw stappenplan

Je erkenning en visum

Je RIZIV-nummer

2. Je RIZIV-nummer

Als kinesist heb je een RIZIV-nummer nodig. Zonder kan het ziekenfonds de kosten van behandelingen niet (deels) terugbetalen aan jouw patiënten. Nadat je je erkenning en visum hebt ontvangen, kan je je aanvraag tot inschrijving als kinesist bij het RIZIV indienen. 

Download het formulier vanop de website en mail het ingevuld naar het RIZIV. Zij controleren je erkennings- en visumgegevens en bezorgen je jouw persoonlijk RIZIV-nummer.

Je verplichtingen als zelfstandige

Verzekeringen

4. Zorg dat er niets verandert als er iets verandert

Kan je door ziekte of een ongeval lange tijd niet werken? Wacht niet tot het zover is, maar creëer nu al dat extra vangnet. Sluit bijvoorbeeld een verzekering gewaarborgd inkomen af. Dit is een maandelijkse extra uitkering die je ontvangt naast je uitkering via het ziekenfonds. 

Je pensioen lijkt misschien nog veraf, maar weet: het wettelijk pensioen voor zelfstandigen is vaak te laag om je levensstandaard te behouden. Het is dus geen dag te vroeg om extra te sparen via VAPZ of SVAPZ en het Life Pension Plan - RIZIV van Acerta. Hierbij gebruik je jouw RIZIV-toelage om je aanvullend pensioen te financieren. Bovendien geniet je van financiële bescherming bij arbeidsongeschiktheid, invaliditeit en wanneer je net mama bent geworden. 

Sluit zeker ook een verzekering beroepsaansprakelijkheid met burgerlijke aansprakelijkheid af.
Hopelijk heb je deze nooit nodig. Maar als er een beroepsfout gebeurt, ben je maar beter goed verzekerd tegen schade aan derden.